Колие от орфеев ахат

33,00 лв.
  • Кат. номер: 3003
Базова цена: 33,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Ръчно изработено колие от Орфеев ахат, Източни Родопи. Заредено с енергиите на Здравето, Любовта и Изобилието.

КАМЪКЪТ НА ОРФЕЙ или Орфеев ахат - камъкът на дълголетието и любовта. Легендите разказват, че митичният тракиец Орфей е носил пръстен от този вид цветен ахат, който е бил неговата "тайна муза". Преди Христа от свойствата на камъка се ползвали жреците на светилищата Перперикон и Татул. 
Като откривател на Орфеевия ахат се посочва изследователят Величко Димитров Кръстев, който през 1987 г. намира находището му на 5 километра от град Кърджали в месността Вишеград.
25 години по-късно, на изложението на минерали в Мюнхен, учени стигат до извода, че Орфеевият ахат няма аналог в света. В него личат няколко пласта от зелен селадонит и жълтокафяв яспис. Те представляват обвивка на сърцевина от халцедон или карнеол. Комбинация, която придава неовторимост на този родопски камък.

Камъкът на Орфей е сбор от енергийните качества на ясписа, селадонита и ахата. Ясписът защитава и привлича благоденствието, селадонитът отваря сърцата на хората. Биоенергийната вибрация на ахата пък усилва чара на мъжете и жените и разпалва любовта. Като цяло камъкът отключва талантите в човека. Според мнозина удължава живота, помага при преумора, главоболие и световъртеж и инфекции.

Подходящ за всички зодии и за всички българи.

Размери:  40/29/8 мм

Тегло: 12.00 гр.     

Накрайник посребрен, шнур кафяв, дължина 450 мм

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!